Rózsafánk, virágfánk sütőforma, melynek a segítségével Te is el tudod készíteni akár a virág, lóhere, csillag vagy pillangó formájú fánkot is.
A szettben mind a négy forma megtalálható, melyek egyszerűen cserélhető.
Tulajdonságok:
Anyaga: fém és fa nyél
Méretek:
- Nyél hossza: 26 cm
- Virág forma: 68 mm átmérő
- Lóhere forma: 68 mm átmérő
- Csillag forma: 75 mm átmérő
- Pillangó forma: 68 mm × 65 mm
Rózsafánk recept körülbelül 20 darab fánkhoz:
Hozzávalók:
- 0,5 l tej,
- 5 db tojás,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 csipet só,
- 1 késhegynyi szódabikarbóna,
- 20 dkg finomliszt,
- 5 dl napraforgó olaj a sütéshez,
- 2 evőkanál porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós.
1 literes lábosba fél liter olajat öntünk, felmelegítjük, a kiválasztott sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele teljesen a forma a kész tésztába, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény, körülbelül 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.
Figyeljünk arra. hogy hirtelen átsülnek a fánkok, körülbelül 30 másodperc alatt kész.
A megsült tésztát az olajból kiemeljük, egy tálca felett megrázogatjuk és tálcára helyezzük. Amikor az összes kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.