A glicerint élelmiszerekben a víztartalom megőrzésére, oldószerként, édesítőszerként alkalmazzák, így az otthon készített fondant masszát is rugalmasabbá tehetjük a használatával.
Cukor helyettesítése esetén kalóriatartalma kevesebb, mint a cukoré, bár édessége csak a cukor 60%-a, ezek mellett nem emeli a vércukorszintet és nem tápanyaga a fogszuvasodást okozó baktériumoknak.
Ezek mellett a zsírsavak helyettesítésére is alkalmazhatjuk.
Összetevők:
- glicerin E422.
Tulajdonságok:
- Töltőtömeg: 130 gramm, 100 ml
- Minőségét megőrzi a gyártástól számított 2 évig.
- Színanyag tartalom: 0 %.
- Tárolás: fénytől védve - fénynek kitéve színvesztés előfordulhat.
- Genetikailag módosított és allergén anyagot nem tartalmaz.
- A glicerin besorolása: veszélytelen.
Megengedett legnagyobb arányú felhasználás:
- Töltelék esetében: quantum satis
- Díszítés, bevonat esetében: quantum satis