Rózsafánk sütő
Nincs raktáron

Rózsafánk, virágfánk sütőforma, melynek a segítségével Te is el tudod készíteni ezt a különleges édességet a családnak vagy barátoknak.

Tulajdonságok:

Anyaga: rozsdamentes acél, fa
Méretek:
- A rózsafánk sütő teljes hossza: 46 cm
- A forma átmérője: 15 cm
- A forma vastagsága: 2 cm

Rózsafánk recept

Hozzávalók:

- 0,5 l tej,
- 5 db tojás,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 csipet só,
- 1 késhegynyi szódabikarbóna,
- 20 dkg finomliszt,
- 5 dl napraforgó olaj a sütéshez,
- 2 evőkanál porcukor a szóráshoz.

Elkészítése:

A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd összekeverjük.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós.
1 literes lábosba fél liter olajat öntünk, felmelegítjük, a kiválasztott sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele teljesen a forma a kész tésztába, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény, körülbelül 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.
Figyeljünk arra. hogy hirtelen átsülnek a fánkok, körülbelül 30 másodperc alatt kész.
A megsült tésztát az olajból kiemeljük, egy tálca felett megrázogatjuk és tálcára helyezzük. Amikor az összes kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.


 

 

Cikkszám
AO-00199
Anyaga
rozsdamentes acél és fa
Minta
rózsafánk
2 490 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft