Blog

Készíts otthon isteni jégkrémet szilikon formákkal

Álmodj Otthont
2025.06.23 11:24
Készíts otthon isteni jégkrémet szilikon formákkal

A nyári forróságban nincs is jobb, mint egy hűsítő jégkrém – különösen, ha azt mi magunk készítjük el otthon, pontosan olyan ízben és alapanyagokkal, amiket szeretünk. A házi jégkrém nemcsak finomabb, de egészségesebb és sokkal kreatívabb is lehet, mint a bolti változatok. Ehhez pedig elengedhetetlen egy jó minőségű szilikon jégkrém forma – legyen az a klasszikus MAGNUM” forma vagy vidám, gyerekeknek készült változat.

 

 

 

Miért érdemes szilikon jégkrém formát választani?

A szilikon formák egyre népszerűbbek a konyhai eszközök között, és nem véletlenül – hiszen sok előnnyel rendelkeznek más anyagokkal szemben. A jégkrém készítés területén is igazi főnyereményt jelentenek:
•    Rugalmas és könnyen kezelhető – A szilikon formából gyerekjáték kivenni a kész jégkrémet, nem törik, nem ragad bele.
•    Tartós és többször használható – Egy jó szilikon forma éveken át használható, nem kell minden nyáron újat venni.
•    Könnyen tisztítható – Mosogatógépben is elmosható, nem szívja magába az ízeket vagy szagokat.
•    Formagazdagság – Választhatsz klasszikus „Magnum” formát, de akár cuki állatos, gyümölcsös vagy mesefigurás mintákat is – főként a gyerekek örömére. 

Miért jobb az otthon készült jégkrém?

Az otthoni jégkrémkészítés nemcsak szórakoztató, de számos előnnyel is jár:
- Te döntöd el, mi kerül bele – Használhatsz friss gyümölcsöket, joghurtot, növényi tejeket, mézet vagy cukormentes édesítőket. Teljesen a saját igényeidre és ízlésedre szabhatod.
- Egészségesebb alternatíva – Kerülheted a mesterséges adalékanyagokat, színezékeket, túlzott cukrot.
- Költséghatékonyabb – Egy nagyobb adag házi jégkrém jóval kevesebbe kerül, mint a bolti megfelelője.
- Kreativitásra ösztönöz – Kísérletezhetsz új ízekkel, rétegezhetsz, vagy épp csokiba márthatod a kész jégkrémet.

Jegkrem_nagy_kep.png

Mire figyelj a szilikon jégkrém forma használatánál?

Bár a szilikon formák rendkívül praktikusak, néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy mindig tökéletes eredményt kapjunk:
- Töltsd meg a formát megfelelően – Ne töltsd teljesen csurig, hagyj egy kis helyet a tágulásnak, hiszen a folyadék megfagyáskor kitágul.
- A pálcikát stabilan helyezd el – A legtöbb formához tartozik pálcika, ügyelj rá, hogy egyenesen és középen álljon.
- Fagyasztási idő – Legalább 4–6 órát hagyd a fagyasztóban, hogy teljesen megszilárduljon.
- Kivétel előtt egy kis türelem – Várj pár percet, vagy langyos vízzel öblítsd le kívülről a formát, így könnyebben kijön a jégkrém.
- Tisztítás – Használat után alaposan öblítsd el, és ha lehet, mosogatógépben is tisztíthatod – de mindig ellenőrizd a gyártói ajánlást.

Ha szeretnéd feldobni a nyarat, szerezz be egy (vagy több) vidám szilikon jégkrém formát webáruházunkból, és készíts egészséges, hűsítő finomságokat az egész családnak!

A legjobb szilikon jégkrémformák

Egyszerű gyümölcsös jégkrém recept 

Hozzávalók (4-6 db jégkrémhez):

  • 1 db érett banán
  • 1 bögre eper (vagy málna, mangó, barack – ízlés szerint)
  • 1/2 bögre kókusztej (vagy más növényi tej, pl. mandulatej)
  • 1-2 teáskanál méz vagy juharszirup (elhagyható vagy eritrittel helyettesíthető)

Elkészítés:

  1. Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe.
  2. Turmixold simára – ha darabosabban szereted, csak rövidebb ideig dolgozd össze.
  3. Öntsd bele a keveréket a szilikon jégkrém formákba.
  4. Helyezd be a pálcikákat, majd tedd fagyasztóba legalább 4–6 órára.
  5. Kivétel előtt várj 1-2 percet, vagy meleg víz alá tartsd röviden a formát, és már élvezheted is!

Gyumolcs_jegkrem_recept.png

Csokis jégkrém – a klasszikus kedvenc újragondolva

Hozzávalók (4-6 db jégkrémhez):

- 1 bögre tej (vagy növényi tej – mandula, zab, kókusz is jó)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50 g étcsokoládé (min. 60%-os, olvasztva)
- 2 evőkanál méz, juharszirup vagy cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- Csipet só

 Elkészítés:

- Egy kisebb lábasban melegítsd össze a tejet, kakaóport, mézet és a csipet sót.
- Add hozzá az olvasztott csokoládét és keverd simára.
- Hagyd kihűlni, majd öntsd a keveréket a formákba.
- Helyezd be a pálcikákat, és tedd a fagyasztóba 4–6 órára.
- Ha extrán csokis élményt szeretnél, a kész jégkrémet mártsd olvasztott csokoládéba és szórd meg mogyoróval vagy kókuszreszelékkel!

Csoki_jegkrem_recept.png