Habverők, spatulák és kenőecsetek

A habverőkkel, spatulákkal, kenőecsetekkel más kategóriában is találkozhattatok, de arra gondoltunk, miért ne csináljunk még egy kategóriát csak ezeknek a termékeknek megkönnyítve ezzel a válogatást számotokra. Kézenfekvőnek tűnik, hogy egy háztartásban ezek a látszólag egyszerű eszközök rendelkezésre állnak, de biztos Ti is jártatok már úgy, hogy “valahogy elkeveredtek”, és pont akkor nem álltak rendelkezésre, amikor kellettek volna.

Valahogy ezek a kisebb eszközök “szeretnek véletlenül” a szemetesben landolni. Egyikünk kutyája kifejezetten szereti a szilikont és a műanyagot rágni, de nem veti meg a fából készült dolgokat sem , így nem árt, ha mindig van kéznél egy tartalék habverő, spatula vagy kenőecset.

Amikor valamilyen sütemény alapanyagot kevertek össze, vagy éppen a csomósodást szeretnétek meggátolni krémek főzése, összekeverése közben, nagyon hasznos eszköz egy szilikonból vagy fémből készült kézi habverő. Persze van olyan cukrászati alapanyag, melyek összetevői már gépet igényelnek, de sokszor elégségesnek bizonyul egy kézi habverő is, melyből találsz nálunk hagyományos, fémből és fából készült rugós habverőt is.

A nagy, mércés tortavágót, amely kaparó és spatula is egyben, ebben a kategóriában is megtalálhatjátok. Vannak szilikonból készült keverő kanalaink, szilikonból és fémből készült kézi habverőnk, szilikon spatulánk és kenőecsetünk többféle méretben és színben. A kenőlapátok között is megtaláljátok a számotokra szimpatikusabb anyagból készültet: rendelhettek szilikonból és műanyagból készültet is. A kenőkés, vagy ahogy másképp hívják cukrászkés, cukrászspatula jó szolgálatot tesz, amikor a tortára, süteményre tett krémet kell egyenletesen eloszlatni úgy, hogy még szép is legyen. 

Azoknak is szeretnénk kedveskedni, akik a hagyományos, “old school”-stílust, azaz nagyanyáink konyha elszereléseit kedvelik, így vásárolhattok az Álmodj otthont konyhafelszerelési, partykellék webáruházban, azaz nálunk tollból készült hagyományos kenőtollat (kenőecsetet). Hasznos eszköz a palacsintasimító és palacsintafordító, melyet szettben vásárolhattok meg, s nemcsak a kezdő “palacsintasütő-művészeknek”, hanem a gyakorlottaknak is ajánljuk! Tudjátok, az idő (állítólag) pénz , de mindenesetre felgyorsítja, megkönnyíti a palacsinták megsütését, megfordítását, s így a veszteség is kevesebb lesz! (Töredelmesen bevalljuk, nálunk szakadt palacsinta még nem veszett soha kárba!)

Aranyos termék a gyerek cukrász szett, amely kenőecsetet, gyerek cukrász szett: kenőecset, spatulát és habverőt tartalmaz. Mert tudjátok, minél több mindenbe vonjátok be a gyerekeiteket, annál többet tudtok együtt lenni, s már nem is munka annyira sem a sütés, sem a főzés, ha közös a siker!