Nyújtófák, nyújtólapok és sütőlapok

Némely konyhafelszerelési eszköz, cukrászati kellék olyan kézenfekvőnek tűnik, hogy gyakran nem is gondolunk beszerzésükre, s csak akkor “jönnének jól”, amikor nem állnak rendelkezésre. A nyújtófák, nyújtólapok is ilyenek, hiszen olyan evidens, hogy van otthon mindenkinek. 

A konyhafelszerelési eszközök és cukrászati kellékek között teret hódított szilikon a nyújtólapokat sem “kerülte el”, számos méretben, mintázatban, színben forgalmazzák őket. A szilikon egyik fő előnye, hogy tapadásmentes, így könnyen lehet rajtuk édességeket készíteni, tésztát gyúrni, az alapanyagokat előkészíteni és még sorolhatnánk.

A nyújtólapok, illetve nyújtófák elengedhetetlen kellékei a sütésnek, főzésnek. Számotokra is azt javasoljuk, hogy feltétlen szerezzetek be - akár a hagyományos fa nyújtólap mellé - egy szilikon nyújtólapot, higyjétek el, nagymértékben meg fogja könnyíteni a munkátokat!

A tészták végső formájának és méretének kialakításában segít a felületén körökkel, szélén pedig mércével ellátott óriás szilikon nyújtólap, melyet pasztell lila, rózsaszín vagy zöld színben forgalmazunk, 50 x 70 centiméteres méretben. A szilikonból készült konyhafelszerelési eszközökhöz és cukrászati kellékekhez hasonlóan az előnyük az, hogy könnyen tisztíthatók, nem tapad rájuk az anyag. De nemcsak tészta nyújtására alkalmasak, hanem sütőlapként is használhatók, ugyanis 220 Celsius fokig hőállóak. Akkor is hasznát tudjátok venni egy ilyen szilikon nyújtólapnak, ha alátétként, munkafelületként használjátok édesség, sütemény előkészítésénél. 

Szilikon sütő- illetve nyújtólapunk van 30 x 40 centiméteres méretben is, többféle, így például szív, kör, macaron mintával. Van még óriás szilikon sütő- és nyújtólapunk 40 x 60 centiméteresben is. Egyébként a hőálló szilikon sütőlapokat sütőpapír helyett is használhatod, s még az elkészült süteményt is könnyebben kiveszed a tepsiből köszönhetően a szilikon rugalmasságának. 

Még szebb tésztát, marcipánt vagy fondantot tudsz készíteni a Tescoma állítható vastagságú nyújtófával, amely az egyenletes vastagság kialakításában van segítségedre. 0, 2, 4, 6 és 8 mm vastagságot tudsz vele beállítani. 

A retro dizájnt és hagyományos eszközöket kedvelőknek tartunk szilikon felületű, fa nyelű nyújtófa (sodrófa) vagy tisztán fából készült forgónyeles sodrófa is. Aki a fémes felületeket szereti, annak szeretettel ajánljuk a rozsdamentes acélból készült nyújtófát!  A legkisebbekről sem feledkeztünk meg, van gyerek gyúrótábla és sodrófa szettünk.