A FunCakes habcsók por segítségével és egy kis kézügyességgel igazán különleges dekorációkat készíthetsz a tortáidra és süteményeidre.
Elkészítési javaslat:
- Melegítsd elő a sütőt 120°C-ra - légkeveréses sütő esetén 100°C-ra.
- Habverő segítségével keverjünk össze 14 gramm habcsók port 125 ml vízzel és 125 gramm finom cukorral. Fontos, hogy a kanál és a tál amit használunk mindig tiszta és zsírmentes legyen.
- A keveréket nagy sebességgel 5 percig verjük kemény habbá.
- Majd pedig fokozatosan csepegtetve adjunk hozzá 250 g finom kristálycukrot még.
- Addig verjük a keveréket, amíg a hab kemény csúcsokat nem képez.
- Az elkészült habot kanál vagy habzsák segítségével adagoljuk ki egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Ezek után szárítsuk a habcsókokat a sütőben körülbelül 1,5 órán keresztül, majd pedig hagyjuk kihűlni azokat a sütőben.
Összetevők:
Szabadtartású fehérje (szárított), cukor, sűrítőanyag: E466, élelmiszersav: E330.
Allergének:
Nyomokban tartalmazhat: glutént, szóját, tejet, csillagfürt.
Tárolási javaslat:
Hűvös és száraz helyen tartandó.
Átlagos tápérték 100 gramm termékben:
Energiaérték: | 1580 KJ |
| 377 kcal |
Zsír: | 0 g |
- Ebből telített zsírsav: | 0 g |
Szénhidrát: | 45 g |
- Ebből cukor: | 39,1 g |
Fehérje: | 45,3 g |
Só: | 2,5 g |