Polikarbonát és műanyag bonbon formák

Sokan kedvelik a polikarbonát bonbon és csokoládé készítő formákat. Van, aki szerint ebben fényesebb lesz a csokiborítás a bonbonon, ezért erre esküszik. Mi úgy gondoljuk, ki mit szeret, azt választja. Ízlés, szokás dolga.

Műanyag bonbon és csokoládé öntőformáink között találsz házaspárt, illetve menyasszonyt és vőlegényt. Már be is indult a fantáziánk: képzeld el, a barátaid összeházasodnak, számukra készítesz egy párt formáló csokiszobrot! Ha Te is “látod”: vágj bele! Nézegess, válogass, találsz még különleges formákat, s természetesen olyanokat is, amelyre feltétlenül szükséged van!

Hogy folytassuk az ötletelést: a gyerekcipőt megformázó öntőformában házilag, a Te két ügyes kezeddel tudsz készíteni csokoládét: kivételesen jópofa ajándék egy babaváró partyra. Van focilabdát, férfi vagy női cipőt mintázó csokoládé öntőforma is, azt Te tudod, hogy melyik szerettednek, barátodnak, kinek és milyen alkalomra lehetne kedves ajándék. A polikarbonát, azaz a műanyag bonbon formák között a klasszikus mintázatú öntőformák mellett vannak mások is, így például találsz kínálatunkban kocka, táblás kő, dupla bonbon, hatszög, kuglóf, kupola, félgömb vagy tojás, maci, kávészem, levél, mini Lego, virág, leveles kocka, ananász, mandula, rózsa és az elmaradhatatlan szív öntőformát.

Ha úgy döntesz, hogy táblás csokoládét készítesz, úgy ahhoz is van öntőformánk gyémánt, törött mintás, buborékos vagy love mintázatokkal. Nem is rossz ötlet a szerelmednek egy love-os csokit készíteni, ugye? Ha a meglepetés-csokihoz más, kedves kiegészítőkre is szükséged lenne, akkor Szezonális termékek menüben külön megtalálod a Valentin-napot, a Húsvétot, a Halloweent és a Karácsonyt. A bonbon és csokoládé készítés precizitást igényel, így feltétlen nézd meg, milyen eszközök szükségesek a munkához. S persze ne is felejtsd el beszerezni azokat! A Kellékek bonbon készítéshez, valamint a Kellékek tortakészítéshez és tortadíszítéshez kategóriákban megtalálsz mindent!

Mielőtt elkezdenél válogatni, lazítsunk egy picit: csak nem hagy nyugodni minket, milyen csokoládékat is neveznek a köznyelvben pralinénak. Le is írjuk Nektek, de mestercukrászok véleményét is szívesen vesszük. A praliné eredetileg belül pirított mogyorót vagy mandulát tartalmazó, cukormázzal bevont, csokiba mártott édességet takart. Manapság a töltött, csokoládéból készült bonbonok egy részét is így hívják. A napjainkban kínált pralinék másabbak, mint az eredetiek voltak. Állítólag Belgiumban, 1912-ben készült az első adag praliné Jean Neuhaus Junior keze műveként. 

A praliné eredetére több variáció létezik, többek között az, hogy egy elrontott édesség “kijavításából” született. Az anekdota szerint César de Choiseuil Plessis-Praslin herceg evett először pralinét, akinek szakácsa odaégette a mandulás desszertet, s hogy ezt a malőrt kijavítsa, olvasztott csokoládéba burkolta a túlságosan megpirult magot. A hercegnek olyannyira ízlett a “javítás”, hogy a legenda szerint Bordeaux lakosait pralinéval kárpótolta a XIII. Lajossal folytatott háborúskodás viszontagságaiért.