Bonbon formák és kellékek

Kevés ember van, aki nem szereti a csokoládét. Biztosan Nektek is vannak kedvenc csokijaitok! Eláruljuk, nekünk bizony vannak, de felsorolásukkal nem untatnánk Benneteket, olyan hosszú lenne a sor! Annyit talán megoszthatunk Veletek, hogy a csokik, édességek között kiemelt helyet foglalnak el szívünkben a bonbonok és a pralinék. Olyan “hercegnősek” az édességek között, olyan nagyon elegánsak és különlegesek, olyan kivételesen finomak, és olyan sok fajtájuk létezik, hogy a választás igen nehéz közöttük. 

A bonbon formák és a bonbon készítéshez szükséges kellékekkel Te is csodálatos édességeket készíthetsz! Bonbon, trüffel, nugát, csokoládé, praliné: számtalan fajtájú, ízesítésű, formájú, mintázatú létezik. Ha esetleg kételkednél, hidd el, hogy Te is képes vagy egy különleges, egyedi, kézműves bonbon vagy csokoládé elkészítésére! 

Az Álmodj otthont konyhafelszerelés webshop Bonbon formák három kategóriájában minden olyan cukrászati kelléket megtalálsz, melyek ahhoz szükségesek, hogy igazi cukrászművésznek érezd magad. Készíthetsz bonbont, pralinét és csokit saját magadnak vagy a család örömére, de akár születésnapra, névnapra, Karácsonyra, Valentin napra vagy “csak úgy” ajándékba. 

Mielőtt elfelejtenénk! A házilag készített bonbonokhoz, pralinékhoz és csokoládékhoz a Papíráru és csomagolóanyag kategóriában bonbonos dobozokat is találsz, s abba beletéve a csoki csodáidat (mert biztosan azok lesznek), elegáns dobozban tudod átadni az ajándékozottnak. A bonbon, a praliné és társai elkészítésénél fontos a precizitás, melyet az általunk forgalmazott cukrászati eszközök és édességek készítéshez szükséges kellékek biztosítanak. Fontos, hogy megfelelő eszközöket használj a siker érdekében. Csak egy példa: ilyen hasznos konyhai kellék a maghőmérő, úgyhogy mindenképp nézd át a Kellékek bonbon készítéshez kategóriát is. 

Nos, szerintünk már nagyon várod, hogy válogathass! De mielőtt belekezdenél, biztos érdekes számodra, ahogy mi is utánanéztük kíváncsiságból, honnan ered a csokoládé. A csokoládét kakaóbabból készítik, és a források szerint a XVI. században vált ismertté szélesebb körben. Az aztékok már az európaiak amerikai hódítása előtt ittak csokoládét. A megpörkölt kakaóbabot ledarálták, vízzel összerázták, és keserűen itták. Később ízesítették fahéjjal, ánizzsal, vaníliával vagy kukoricaliszttel. Európába a spanyoloknak köszönhetően került a csokoládé, édessé pedig akkor vált állítólag, amikor elsőként, spanyol apácák ötlete alapján, cukrot adtak hozzá. 

A csokoládé története több részletre is kiterjed, de mi már csak annyit említenénk: képzeljétek! A Francia Akadémia 1687-ben tudományos alapon meghatározta az optimális csokoládé receptet. Nos, ha már tudományos, akkor készítsünk mi is bonbont, pralinét, csokoládét “tudományos alapon”, az Álmodj otthont cukrász és édesség alapanyagok, cukrász kellék és konyha felszerelés, party kellék webáruház segítségével!