Szilikon bonbon és csokoládé formák

Van, aki a szilikonból készült bonbon és csokoládé formákat szereti, van, aki a polikarbonátból, a műanyagból készült bonbon és csokoládé formákra esküszik. Szerintünk az a jó, hogy van miből válogatni, így mindenki megtalálja az általa kedvelt anyagból készültet: legyen akár profi, akár kezdő édességkészítő.

A szilikonból készült formák számottevő része mosogatógépben is mosható, tisztításuk könnyű. A szilikonról, és az abból készült konyhafelszerelési eszközökről többet megtudhattok a Szilikon formák és sütőformák kategóriában. Mielőtt elfelejtenénk: szilikon formába öntött, majd fagyasztóba tett édesség fogyasztása különösen jó a nyári melegben.

 

Sokan azért részesítik előnyben a szilikonból készült bonbon, csoki és sütőformákat, mert a szilikon jó hőálló anyag, tartós, legtöbb fajtája betehető mikrohullámú sütőbe és fagyasztóba egyaránt. Színek, formák - icipici túlzással - végtelen mintázattal vannak kínálatunkban: csillag, szív, borostyán levél, dinoszaurusz… Itt “álljunk meg” egy pillanatra: ha dínós bonbont vagy pralinét készítsek a kisfiadnak és kis vendégeinek a születésnapi partijára, imádni fogják! S ha már parti: szívből ajánljuk a Party kellékeket, ahol mindent megtalálsz (poharakat, tányérokat, lufikat, gyertyákat, parti dekorációt stb.), amire csak szükséged lehet!

Folytatva a sort: van szilikon bonbon és csoki formánk rózsa, maci, majom, sün, nyúl, tojás, kulcs, tappancs, csont mintázattal. Utóbbi két mintázattal bonbont vagy csokit készíteni kutyatulajdonos barátodnak, kiváló döntés! Találsz kínálatunkban olyan szilikon bonbon és csoki formát, amely virág, illetve tengeri állatos, flamingós, elefántos, zsiráfos, háromszöges, elefántos, zsiráfos, leveles, karikás, szedres, narancsos, epres, diós, kiflis, valamint kockát, kávészemet, cseppet, illetve mini habcsókot mintázatú. Ötletes és egyedi ajándék olyan bonbont, pralinét vagy csokit készíteni, melyet betűket formázó szilikon formában öntesz ki. Találsz olyan mintát is, mellyel elkészítheted az I love U, vagy a Happy Birthday kifejezéseket. Szerintünk utóbbi is jó választás, ha ajándékba szánod mesterműved! Tudsz készíteni táblás csokoládét is, nagy és kis méretben egyaránt - ilyen formára is gondoltunk, mikor kínálatunkat összeállítottuk. Van bonbon készítő szettünk is. 

Annyit emlegettük a bonbont, hogy muszáj megnéznünk, mi is az tulajdonképpen. A szó maga francia eredetű, cukorkát jelent. A bonbon apróra formált, csokoládéval bevont édesség, egy darab általánosságban nem haladja meg a 10 grammot. Töltelék szinte bármi lehet, példaként említve. mogyoró, aszalt gyümölcs, tejszín. Manapság minden kisebb csokit bonbonnak neveznek, de az igazi profi cukrászok tudják a különbséget a bonbon, a praliné, a trüffel és társai között. 

A bonbon elnevezést egyesek a XVII. századra vezetik vissza, XIV. Lajos korára. A cukrozott mandula közkedvelt volt az úrhölgyek között, annyira, hogy állítólag egyikük a kóstolásakor felkiáltott: bon-bon, azaz jó-jó! Hogy ez igaz, avagy sem, ki tudja?! Egy viszont biztos: amit Te fogsz készíteni, az biztosan bon-bon lesz!