Szilikon formák és sütőformák

Az Álmodj otthont webáruházban kapható szilikon sütőformák segítségével változatos édes és sós süteményeket készíthetsz.  A szilikon formákban készíthetsz kenyérféléket, tortákat, süteményeket, de akár zöldséges és húsos ételeket is, de hűtőben vagy fagyasztóban használva igazán finom gyümölcskocsonyákat, fagylalttortákat, parfé tortákat készíthetünk.

Mielőtt elkezdenél tortát, süteményt, kenyeret vagy bármit is sütni, főzni, készíteni: állj! Nem hagyhatod ki, hogy szét ne nézz a szilikon formák és sütőformák között!  Szinte lehetetlen, hogy ne találd meg azt a formát, azt a mintát, amelyre vágysz! Ahogy az is elképzelhetetlen, hogy ne találnál valami olyan cukrász kelléket és konyha felszerelést ebben a kategóriában, amelyre azonnal, de azonnal szükséged van!

A szilikon formákat és sütőformákat nagyon sok mindenre fel tudod használni sütés, főzés, édesség készítés során. Hűtést igénylő ételek készítésére is, így például aszpikos hidegételek, csokoládékrémek, gyümölcskocsonyák, joghurttorták elkészítésére, fagyasztóban jégkrém, fagylalttorta, parfé előállítására alkalmasak. Sütőben kenyérfélék, sütemények, torták, zöldségek, húsfélék készíthetőek bennük. 

A szilikonból készült sütőformák használhatóak elektromos sütőben és gáz sütőben is, de használhatjuk hűtőben és fagyasztóban is. A szilikon formák és sütőformák felhasználása sokoldalú. Szilikon formákban és sütőformákban nemcsak jeles alkalmakra, így például Húsvétra, Anyák napjára, Valentin-napra, HalloweenraKarácsonyra, tudsz valami finomságot, különlegességet alkotni, hanem a mindennapi konyhai tevékenység során is megkönnyítik számodra a meleg és hideg ételek, édességek elkészítését. A szilikon használata igen elterjedt a XXI. századi konyhában. A szilikon számos olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, amely alkalmassá teszi konyhai használatra, sütésre, főzésre, édesség készítésre egyaránt. A szilikonból készült sütőformák egyaránt használhatóak elektromos-, gáz-, valamint mikrohullámú sütőben, hűtőkben és fagyasztókban is. A sütőformák általában 220-260 °C-ig hőállóak, és egyes fajtáik mínusz 60 °C-ig bírják a hideget. A szilikon formák és sütőformák számos előnnyel rendelkeznek: rugalmasak, hajlékonyak, nem törnek el, könnyen tisztíthatóak, nem szívják magukba az ízeket és illatokat, valamint  megőrzik eredeti formájukat és alakjukat. Tapadásgátló anyagok, egyrészt nem ragad beléjük az elkészített finomság, így könnyen kivehető belőlük az étel, másrészt nem szükséges zsiradékot használni bennük. 

A szilikon formák és sütőformák között is forgalmazzuk a Tescoma termékeket. Találsz szilikonból palacsinta és tükörtojás készítő formát, mousse formát háromszög, gyémánt, habcsók, buborék, szívecskék, körte, tojás, lufi és banán mintában. Léteznek kisebb és nagyobb formák és sütőformák szilikonból, találsz szetteket is: hatrészeset, nyolcrészeset, tizenkétrészeset: tölthető cső, méhsejt, pillangó, húsvéti tojás, nyúl és bárány, járművek, szív, autó, dinoszaurusz, gerbera, rózsa, smile formákban. Ezek után már csak rajtad múlik, melyiket választod. Persze azon is, hogy kinek, illetve milyen alkalomra szánod. A szilikon formák és sütőformák tárháza szinte végtelen, akik kitalálták, igazodtak az aktuális trendekhez, így szinte kizárt, hogy valaki ne találja meg a kedvencét. A felsoroltakon kívül van még Louvre forma Párizs rajongóknak, valamint alagút, karácsonyfa, hópihe forma. A szilikon formák és sütőformák között találsz jégkrém, nyalóka alakút is. Nekünk utóbbiak nagyon beváltak a gyerekeknél, ugyanis tudsz bennük készíteni összeturmixolt gyümölcsökből vizes jégkrémet is. Ahogy mondják: “két legyet ütsz” egy csapásra, a gyerekek imádni fogják a nyári melegben, másrészt egy igazi vitaminbombát fogyasztanak nyalánkságként. Ha marad, Te is ehetsz! 

Itt jut eszünkbe. ha gyerekeknek csinálsz partyt, feltétlen nézz körbe a Party kellékek között, ahol kategóriákra bontva - többek között - megtalálod a partihoz szükséges dekorációt, lufit, gyertyát, szalvétát, tányérokat, evőeszközöket, poharakat, szívószálat, jégkocka készítőt, limonádés poharakat. “Belefutottunk” a macaron és a canelé szavakba, s mivel kíváncsiak voltunk ezen ételek a pontos eredetére, utánanéztünk. Ha Téged is érdekel, feltétlen olvasd el a Süteményformák és sütőformák kategória leírását!