Az élelmiszerekben borkősavat a tojásfehérje stabilizálására, hő-tűrésének és térfogatának növelésére, a cukorszirupok kikristályosodásának megakadályozására használhatjuk. Ezek mellett természetes tartósítószerként is használhatók.
A főzésben és sütésben természetes tartósítószerként, de tojásfehérje stabilizálására is használják.
Szódabikarbónával kombinálva kelesztőanyagként is használható.
Elsősorban gyümölcsök és zöldségek konzerválásához használandó hiszen véd a bebarnulás ellen.
A befőzés során a megfelelően adagolt borkősavnak savanyúságszabályozó hatása van, mely biztosítja a kívánt savanyú ízérzet kialakulását.
A borkősavval eltett zöldségek, gyümölcsök megtartják zamatos ízüket, üde színüket és ropogós állagukat. A borkősav segíti az antioxidánsok működését.
Összetevők: borkősav (E334).
HALAL tanúsítvánnyal rendelkezik.
Adagolási javaslat:
Ízlés szerint: 0,5-2,0 gramm / gyümölcs kilogrammonként.
Átlagos tápérték 100 gramm termékben:
Energiaérték: |
1295 KJ |
|
299 kcal |
Zsír: |
0 g |
- Ebből telített zsírsav: |
0 g |
Szénhidrát: |
0 g |
- Ebből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
0 g |
Só: |
0 g |