Az agaragar egy természetes, növényi eredetű termék, mely a zselatinhoz hasonló por állagú zselésítő anyag, azonban nem tartalmaz állati eredetű anyagokat, így a vegánok számára is megfelelő a felhasználása.
A vörösmoszatokból nyert agaragar sűrítőanyagként és zselésítő anyagként használható a konyhában, használhatjuk aszpikokba, lekvárokba és más cukrászati ételekbe.
Felhasználási javaslat:
1 liter vízhez 8 gramm agaragar elegendő.
Hideg vízben oldjuk fel az agaragart, majd kezdjük el forralni. Ha elkezd habzani állítsuk le a melegítést és hagyja kihűlni.
Miután kihűlt önthetjük a gyümölcsre vagy az aszpikra.
Összetevők:
Agaragar, sűrítőanyag: E406.
HALAL tanúsítvánnyal rendelkezik.
Átlagos tápérték 100 gramm termékben:
Energiaérték: |
720 KJ |
|
172 kcal |
Zsír: |
0,1 g |
- Ebből telített zsírsav: |
0 g |
Szénhidrát: |
0,4 g |
- Ebből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
0,1 g |
Só: |
0 g |